Tervetuloa Keliberin sijoittajasivuille

Keliber on suomalainen kaivosyhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia ja erittäin puhtaita litiumkemikaaleja erityisesti kasvavien kansainvälisten litiumakkumarkkinoiden tarpeisiin.

Keliber on suomalaisten sijoitusyhtiöiden ja yksityisten sijoittajien sekä norjalaisen kaivosalan sijoitusyhtiön Nordic Mining ASA:n omistama yhtiö.

Keliber rakentaa osaltaan liikenteen sähköistymistä maailman siirtyessä litiumtalouteen. Sähköautojen markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti ja markkinoiden kasvun odotetaan kiihtyvän. Ympäristön kannalta puhtaammalle energialle on globaali kysyntä ja kansainväliset autojätit kehittävät uusia sähköakkuteknologiaan perustuvia liikkumismuotoja.

Akkuteknologian kysynnän kasvu aiheuttaa merkittävää kysyntää myös raaka-aineista. Akkujen valmistuksessa käytetään litiumia, joka on Keliberin päätuote. Keliberillä on hallussaan pitkälle kehitetyt ja lupaavat esiintymät Keski-Pohjanmaan litiumprovinssissa. Lisäksi alueella on erinomainen potentiaali malmivarojen kasvattamiseen ja uusien esiintymien löytymiseen.